Rolada z serem

0
102
Rate this post

Białko na mase mięśniową (2)Składniki:

1. Około 1 kilograma schabu bez kości
2. 4 plastry żółtego sera
3. 15 dag pieczarek
4. 1 duża cebula
5. 1 ząbek czosnku
6. Vegeta do mięs
7. Olej
8. Sól, świeżo zmielony czarny pieprz

Wykonanie:

Schab umyć, osuszyć za pomocą papierowego ręcznika kuchennego, przeciąć wzdłuż nie docinając do końca, rozbić najlepiej przez folię spożywczą.
Mięso oprószyć vegetą do mięs, solą, świeżo zmielonym czarnym pieprzem ze wszystkich stron a następnie zawinąć w folię spożywcza i wstawić do lodówki, na co najmniej 3 godziny.
Cebulę i czosnek obrać, drobno pokroić. Pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzać olej, zeszklić na nim cebulę i czosnek, dodać pieczarki i poddusić, a następnie zmiksować.
Mięso wyjąć z lodówki, rozwinąć i na wewnętrznej stronie ułożyć plastry sera żółtego, a następnie posmarować pieczarkowym farszem. Mięso ciasno zwinąć, a następnie opakować ciasno folią aluminiową i wstawić do nagrzanego do 190 stopni Celsjusza piekarnika i piec około półtorej godziny.
Po wyjęciu i ostudzeniu pokroić na plastry i udekorować na przykład listkami natki pietruszki.