Rosnąca popularność mięsa indyczego sprawia, że powstaje coraz więcej ferm w których hodowane są te ptaki. Mięso indycze jest tak chętnie kupowane, ponieważ jest smaczne i zdrowe. Dietetycy polecają spożywanie mięsa indyczego ze względu na niską zawartość tłuszczu. Coraz bardziej modna staje się zdrowa żywność, w związku z tym konsumenci sprawdzają coraz częściej z jakich źródeł pochodzi spożywane przez nich mięso. Preferowana jest hodowla w niewielkich gospodarstwach, gdzie szczególną uwagę zwraca się na warunki bytowania i paszę, jaką karmione są zwierzęta. Hodowla indyków jest bardziej wymagająca niż hodowla kur i innego drobiu. Pisklęta indycze wymagają szczególnej troski, ponieważ w pierwszych dniach życia występuje wśród nich duża śmiertelność. Hodowca musi więc liczyć się z tym, że zaraz po wykluciu ptaków będzie musiał im poświęcić dużo czasu i uwagi. Ten wysiłek procentuje jednak na przyszłość, gdyż prawidłowo hodowane pisklęta indycze rosną szybko i w efekcie dają hodowcy możliwość lepszego zarobku.
Related Articles
-
-
Hurtownia z artykułami kuchennymi – odkryj bogactwo wyboru
poniedziałek, 3 kwietnia, 2023 -
Wina Nowej Zelandii – poznaj smak kraju Kiwi
poniedziałek, 3 kwietnia, 2023 -
Programy kulinarne w mediach
sobota, 7 stycznia, 2023
Gotowanie:
-
Szampan Prosecco – wina, które zdobywają serca koneserów na całym świecie
Szampan Prosecco to jedno z najbardziej znanych win musujących, które pochodzi z północno-wschodniej części Włoch, z regionu Wenecji
-
Winiarnia Poznań – odkryj smaki wina z Wielkopolski
Poznań jest miastem, w którym nie brakuje interesujących miejsc, w tym również wina. Winiarnia Poznań to miejsce, w którym można
-
Narzędzia kuchenne – co warto mieć w swojej kuchni?
Kuchnia to miejsce, gdzie spędzamy wiele czasu, przygotowując smaczne posiłki dla siebie i swoich bliskich. Aby praca w kuchni była jak
-
Hurtownia Nabiału – gdzie jakość spotyka się z wyborem
Hurtownie nabiału to miejsca, gdzie detaliczne sklepy oraz restauracje mogą zaopatrzyć się w produkty wysokiej jakości w dużych
Kategorie
Polecamy:
-
Czym zajmuje się sommelier?
czwartek, 1 września, 2016 1 Comment 521 ViewsPraca sommelliera jest podobna do pracy kelnera. Jednak z tą różnicą, że zajmuje się on
Read more ... -
GALANTYNA Z KURCZAKA
czwartek, 15 września, 2016 Comment Off 180 ViewsSkładniki: 1 cały kurczak 5 kurzych wątróbek Pół pęczka włoszczyzny bez kapusty Kilka
Read more ... -
Co na suficie?
niedziela, 13 grudnia, 2015 Comment Off 127 ViewsWiele osób zadaje sobie bardzo często pytanie jak zagospodarować nasz sufit. W grę wchodzą
Read more ... -
Zasmakuj mediolańskiej kuchni!
piątek, 31 sierpnia, 2018 Comment Off 111 ViewsKuchnia włoska uważana jest za jedną z najpopularniejszych na świecie, zaraz obok francuskiej.
Read more ...