Zadania managera restauracji

1
4
Rate this post

kulinaria (17)Głównym zadaniem managera jest zarządzenie pracownikami w lokalu gastronomicznym. Manager zajmuje się organizowaniem w restauracji różnego rodzaju przyjęć okolicznościowych, bankietów, imprez artystycznych. Powinien być osobą komunikatywną, zorganizowaną, potrafić zarządzać ludźmi, umieć obsługiwać komputer, a także znać systemy gastronomiczne i język angielski na poziomie komunikatywnym. Praca managera związane jest ze stresem i często odbywa się w szybkim tempie. Może on pracować w hotelu, pubie lub restauracji. Osoba pracująca w tym zawodzie powinna mieć wykształcenie związane z zarządzaniem, marketingiem, turystyką lub hotelarstwem. Manager zwykle pracuje w stałych godzinach. Czasem jednak musi pracować w niedzielę i święta (praca w sezonie). Pensja managera restauracji zaczyna się od 3000 złotych. Na większe zarobki mogą liczyć managerowie pracujący w ekskluzywnych lokalach. Tu zarobki sięgają kilku tysięcy złotych. Zarobki managera restauracji zależne są od kilku czynników takich jak: doświadczenie, klasa restauracji, region kraju.

1 KOMENTARZ

Możliwość dodawania komentarzy nie jest dostępna.