Programy kulinarne w mediach

0
22
Rate this post

Programów o gotowaniu nigdy za wiele. Takie można odnieść wrażenie, studiując ofertę programową poszczególnych stacji telewizyjnych. W telewizji publicznej niepodzielnie rządzi Karol Okrasa, który jeździ po Polsce, odkrywa mniej znane przepisy i podaje je w nowoczesnej postaci, łamiąc kulinarne konwenanse. Z kolei na drugim kanale Robert Makłowicz podróżuje po świecie, pokazując najciekawsze miejsca, muzea, winoteki, przyprawy i same potrawy, które niejednokrotnie można już przygotować w Polsce, kupując potrzebne produkty w delikatesach. Jedna z jurorek Master Chefa, która sama wcześniej wygrała telewizyjny konkurs dla amatorów gotowania, po zakończeniu konkursu dla innych amatorów przygotowywała w ciągu 25 minut potrawy, z których żadna nie mogła kosztować więcej niż 25 złotych. Jej kolega juror z kolei doczekał się krótkich programów, w których gotuje różne potrawy i prezentuje je przed programem informacyjnym. Oczywiście najbardziej z mediami kojarzy się Magda Gessler, a jej program, mający na celu pomoc restauratorom z całej Polski, coraz częściej jest formą terapii restauratorów i ich rodzin. Ale także amatorzy mogą wykazać się swoimi umiejętnościami w programie, w którym czwórka ludzi z jednego miasta rywalizuje o miano najlepszego kucharza, a nagrodą jest 5 tysięcy złotych.
Lipiec 20th, 2013 dobre przepisy Możliwość komentowania Gotujący celebryci w mediach została wyłączona