Zupa pieczarkowa z wkładką

108 Views Comment Off
Zupa pieczarkowa z wkładką
1 vote, 9.00 avg. rating (82% score)

kulinaria (24)Składniki:

1. 20 dag pieczarek
2. 1 marchewka
3. 1 cebula
4. 6 szklanek bulionu
5. 30 dag mięsa mielonego z indyka
6. 1 jajko
7. 1 łyżka bułki tartej
8. 2 łyżki masła
9. 3 łyżki mąki pszennej
10. 20 dag startego żółtego sera
11. Gałka muszkatołowa
12. Olej do smażenia klopsów
13. Sól, świeżo zmielony czarny pieprz

Wykonanie:

Marchewkę i cebulę obrać, umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. W garnku rozgrzać masło i podsmażyć warzywa. Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki i dołożyć do garnka z warzywami. Smażyć jeszcze chwilę mieszając, a następnie oprószyć mąką i powoli wlewać bulion cały czas mieszając. Doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem, przykryć i gotować na wolnym ogniu około 20 minut.
Mięso przełożyć do miski, wbić jajko, dodać bułkę tartą, doprawić do smaku gałką muszkatołową, solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem i wyrobić na jednolitą masę. Na dużej patelni rozgrzać olej i smażyć na nim uformowanie klopsiki.
Do zupy dodać starty ser i mieszać aż się rozpuści a następnie do zupy włożyć klopsiki i od razu podawać.

Podobne wpisy na temat gotowania online:

In : Pastelove

About the author

Related Articles

Ankieta:

Czy w Bydgoszczy łatwo znaleźć i wynająć restaurację na bankiety lub wesela w dobrej cenie?

View Results

Loading ... Loading ...
Kategorie
Komentarze:
Archiwum: