lody tradycyjne głogowska

108 Views Comment Off
lody tradycyjne głogowska
1 vote, 8.00 avg. rating (77% score)

kulinaria (10)Składniki:

1. 4 cieniutkie plastry łososia
2. 20 dag serka mascarpone
3. 1 cytryna
4. 1 łyżka musztardy
5. 1 strąk czerwonej papryki
6. 1 strąk zielonej papryki
7. Koperek
8. Sól, świeżo zmielony czarny pieprz

Wykonanie:

Serek mascarpone wymieszać z musztardą (można dodać więcej niż jest w przepisie, jeśli ktoś lubi ostrzejsze smaki), sokiem z cytryny solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Papryki oczyścić z pestek i białych części, umyć, osuszyć i pokroić w drobna kosteczkę. Dodać do serka. Koperek umyć i osuszyć (trochę odłożyć do dekoracji) i drobno posiekać. Dodać do masy serowej i wszystko razem dokładnie wymieszać. Serek włożyć do 4 małych miseczek lub foremek i wstawić do lodówki, na co najmniej 1,5 godziny, a następnie delikatnie wyjąć na talerze, aby zachował kształt miseczek. Na każdej piramidce z serka ułożyć fantazyjnie płat łososia skropionego sokiem z cytryny i udekorować według gustu.

Podobne wpisy na temat gotowania online:

In : Pastelove

About the author

Related Articles

Ankieta:

Czy w Bydgoszczy łatwo znaleźć i wynająć restaurację na bankiety lub wesela w dobrej cenie?

View Results

Loading ... Loading ...
Kategorie
Komentarze:
Archiwum: